Hei du, - æ e så gla fer å sjå at du e på rætt sie!
-------------------------------------------------------
Æ ha krangla me Åfjordingan og nån i Bjugn sea dæm kom på ideen om å tjen pæng på resten av Fosen, litt av gruinn te at æ sluitta på arbeidsplassen min på Fosen å !
Ein dag var det en stor presentasjon i Adresseavisa av den ville ideen om motorveg fra Åfjorden til ferga på Flakk, det var også et kart der, nyvegen var tegna inn rett gjennom huset vårt!
Det ble etterhvert utrivelig arbeidsmiljø, jeg jobba selv i Åfjorden i min ungdom, det var dengang en positiv opplevelse, -hadde ingenting imot Åfjordinger jeg på den tida...

Det er lenge siden, nå er jeg på vakt, -Hvilken side er du på?...er min første tanke når jeg ser noen på Fosen.
Trodde ikke at de ville ideene om bom på Krinsvatnet, og dobbelt så dyr ferge ville få noe gjennomslag noe sted, og tok ikke disse ville planene så alvorlig.
Har nå bodd på Sømna en stund sammen med min kone og lille sønn på 1,5 år, men hatt hjemstedsadresse på Rødsjøen i Rissa hvor jeg av og til besøker min gamle mor. Hadde jo tenkt å flytte til hjemlige trakter etterhvert, da jeg har erfart at livet i storbyen Trondheim ikke var noe for meg.

Har aldrig fulgt med på nyheter eller aviser noe særlig, og spesiellt ikke nå når familieidyllen er på topp. Var en tur og besøkte mor på Rødsjøen den 12.mars, fikk en overraskelse da jeg passerte Lakshaugan, ca. 400 meter nord for huset til mor. Der var det fundamenter til en bomstasjon!
Den skulle jo være på Krinsvatnet!!!
Overraskelsen ble enda større når jeg skulle svinge inn på plassen heime, det var nesten ikke plass og parkere, noe som ikke har hendt tidligere. Plassen var fyllt opp med svære annleggsmaskiner, containere, store mengder rekkverk og stolper, og mange privatbiler...
- og på vår private gårdsplass, utenfor vårt private hus!
Jeg ble først irritert på mor, som ikke hadde fortalt meg noe om dette. Det viste seg at hun ikke hadde fått noen spørsmål eller informasjon om at de skulle bruke plassen vår til annleggsområde.
Jeg ble bare så inderlig irritert over denne fremferden, og kjente at dette var noe jeg var sterkt imot!

- "Arvid Gjerde AS" som setter opp gjerder :-) ... det er sikkert morsomt, men jeg kunne ikke skjule min irritasjon når jeg spurte en av arbeiderne om hva som foregikk på vår private gårdsplass. Han visste ikke noe selvfølgelig...

Vi skulle overnatte hos mor, det ble ei lang natt. Fram til ca. kl. 23 var det av og til store brak, verre enn torden. Det var da de tømte nedrevet rekkverk i de store stålkontainerne. Regna med det skulle bli stille etter den tiden, men da ble det startet opp et dieselaggregat som stod og gikk heile natta. I 7-tida startet alle de store annleggsmaskinene opp igjen... Vår lille sønn skreik mye den natta, og synes
sikkert at det var trasig og bo på en annleggsplass hos bestemor...

Jeg var ikke noe bedre selv, sov ikke noe, og var så iritert på det som skjedde. Ingen tengn til at uhyret ville forsvinne. Jeg ville ta affære dagen etter, men mor mente at det var ikke noe å gjøre med det, og at det ville bare bli enda større problemer for henne hvis vi begynte å blande oss i hva de stor gutta drev med, mulig hun kom til og bli tvangsflyttet også. Ikke var det sikkert hvor lenge hun levde heller...

Nå fikk jeg veldig dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde gjort mere for og få mor ut av denne situasjonen, samtidig som sinnet steg over "Gjerde"...
Fikk ikke sove noe særlig neste natt heller, og grublet fælt på hva jeg skulle gjøre. Tenkte på da jeg var liten gutt og hjalp far min å bygge plassen, det var opprinnelig bare myr på stedet, så vi trillet steinheller fra vegskjæringa ovenfor husa, og murte opp en mur på enden av plassen. Og så var det og fylle opp med masse mot muren slik at plassen ble større.
Foreldrene mine drev kafeteria og butikk i husa heime på den tida, derfor måtte vi ha stor parkeringsplass til alle kundene. Arbeidet med og utvide plassen skjedde da på kveldene etter vi hadde stengt. Det ble mange seine kvelder, men vi ville ha en stor fin plass som vi ville ha nytte av i mange år fremover. Og den var bare vår!

Onsdag 14.mars greide jeg ikke og holde meg lenger, kjørte til Rissa og oppsøkte ordføreren, tok med sønnen og kona for og roe sinnet noe... Turde ikke og fortelle noe om dette til mor, hun vill nok blitt engstelig hvis vi uroet ordføreren.

Ordføreren tok i mot oss med kaffe og vennlig smil, han lyttet til vår fustrasjon og sinne, han virket og være både forståelsesfull og enig i våre argumenter. Orføreren skulle i et møte med bomvei-folka i påfølgende uke, da skulle han ordne opp forholdet, og så skulle han personlig, eller bomgjengen ta kontakt med oss. Vi fattet et lite håp om at alt ville ordne seg igjen.

Når vi besøkte mor den 21.mars, var det fortsatt fullt anleggsvirksomhet på gårdsplassen vår,
ingenting var forandret bortsett fra at asfalten forran garasjen vår var revet opp, det var en dyp grop, slik at det ikke lenger var mulig og kjøre privatbilen inn i garasjen vår, det var begynt og renne mye vann inn i kjelleren på huset vårt, og koplingskummen for vannet på gårdsplassen så ut til og ha seget noe ned.
Kjente sinnet kom over "Gjerde" igjen.
Snakka med en av sjåførene til "Gjerde", og gjorde oppmerksom på at dette var en privat gårdsplass, som ikke hadde tilstrekkelig fundamentering for så store maskiner og containere som nå var lagret der.
Jeg forlangte at alle tunge maskiner og containere ble fjernet. Sjåføren skulle videreformidle beskjeden.

Nå er det gått over 3 uker siden invasjonen på gårdsplassen vår, ingen har kontaktet oss, eller gjort tegn til og forandre på noe. Håpet forsvinner igjen...
Har aldrig hatt helt sansen for FaceBook, og aldrig meldt meg inn i noen grupper der, men nå har jeg ombestemt meg, ser ut til at FaceBook kan være redningen :-)
Ser for meg at det blir ennå mere populært og parkere på plassen vår når bommen kommer, og folk skal spare penger på og sette igjen bilen.

Forslag til tiltak:

 1. Ikke veit jeg hva jeg skal gjøre, har fundert på on jeg skal sende et krav på leie av plassen på kr.
  1.800,- pr. døgn, eller/og et krav om erstatning for de ødeleggelsene som er gjort...

 2. Har veldig lyst til og parkere bilen min, og invitere andre til og parkere midt på plassen så de står
  i veien for inntrengerne. Det skulle vell være lov og parkere sin egen bil hvorsomhelst på sin egen
  private gårdsplass?

 3. -Eller merke opp parkeringsplasser og ta betalt? Da passer det vel inn med andre steder på
  fergeleie osv. hvor de skal tjene ennå mer penger på de som setter igjen bilen?

 4. Stenge hele plassen, og alle blir sure!

Mor orker ikke mere. Bør jeg engasjere en advokat for og ordne opp? Alle gode råd mottas med stor takknemlighet.

Send gjerne en mail til meg: drodsjo@hotmail.com

Tilbake